Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Met dit geheime ingrediënt maak je de allerlekkerste monchoutaart

Monchoutaart is heerlijk in zijn eenvoud: je hoeft 'm niet te bakken en hij is zo gemaakt. Maar er is één ingrediënt dat de taart nóg beter doet smaken: amandellikeur! Een vleugje amaretto in de bodem geeft je monchoutaart een volle, zoete smaak die niet te overtreffen is. We vertellen je hoe je deze twist aan je taart toevoegt.

Monchoutaart

Ingrediënten:

  • 250 milliliter verse slagroom
  • 200 gram MonChou-roomkaas
  • 200 gram digestive koekjes
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 3 eetlepels amaretto
  • 1 blik vlaaivulling (kers of aardbei)

Zo maak je een monchoutaart:

  1. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter in een steelpan.
  3. Doe de koekkruimels in een kom en meng de boter en amaretto erdoorheen. Verdeel het mengsel over de springvorm en druk goed aan met een lepel, zodat een gladde bodem ontstaat. Zet de vorm in de koelkast.
  4. Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe de roomkaas in een kom en schep de slagroom er in delen doorheen.
  5. Haal de vorm uit de koelkast en schep de roomkaasvulling gelijkmatig over de bodem.
  6. Verdeel tot slot de vlaaivulling over de roomkaas en laat de taart minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock