/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F9j1XLoPyMswwrc1739287336.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram verse quiche- of taartdeeg
- 125 gram kruidenroomkaas
- 270 gram witlof
- 200 gram conference-peren
- 100 gram plakjes ham
- 3 eieren
- 20 gram ongezouten roomboter + wat extra voor het invetten
- 1 eetlepel honing
- handje pijnboompitten
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de quiche met witlof en peer:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de stukjes peer met de honing. Laat ze op laag vuur zo'n 5 minuten licht karamelliseren.
- Was ondertussen de witlof, snijd 'm in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Voeg de witlof aan de peren toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Laat dit even op laag vuur staan en roer regelmatig.
- Rooster in een andere, schone pan de pijnboompitjes tot ze goudbruin van kleur zijn. Haal ze dan van het vuur en bewaar ze in een kommetje.
- Snijd de hamplakken in kleine stukjes voeg deze aan de kom met pijnboompitten toe.
- Klop vervolgens de eieren los met de roomkaas en meng dit door de ham en pijnboompitten. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Voeg tot slot de peer en witlof aan het mengsel toe en meng dit goed met elkaar.
- Vet een quiche- of taartvorm in met een beetje boter (of bakspray) en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Doe het mengsel in de quiche- of taartvorm en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de quiche gaar is.
- Laat de quiche even afkoelen en serveer 'm lauwwarm – zo is-ie het lekkerst.
Culinair
- JUMBO
- Adobe Stock