/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F1EXxNFEpnX2TrB1739271411.jpg)
Ingrediënten:
- 1 kilo aardappelen
- 30 milliliter melk
- 20 gram ongezouten roomboter + wat extra voor het invetten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 300 gram droge worst
- 250 gram Friese nagelkaas
- 400 gram spitskool
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- snufje nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak er een luchtige puree van met de melk en boter.
- Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn.
- Verhit wat olie of boter in een pan en roerbak de ui, knoflook, de spitskool en wat kerriepoeder gedurende 5 minuten.
- Snijd ondertussen de droge worst in dunne plakjes.
- Pak een ovenschaal erbij en vet deze een beetje in met boter.
- Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal en schep daar het koolmengsel en de plakjes droge worst op. Strooi de helft van de nagelkaas erover.
- Dek de schotel af met de resterende puree en bestrooi opnieuw met de kaas. Strooi tot slot een beetje paprikapoeder eroverheen.
- Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas mooi gesmolten is.
Culinair
- JUMBO
- Adobe Stock