/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F6z3aZt1BpeMNjZ1739267910.jpg)
Ingrediënten:
Voor zo'n vier personen/vier porties
- 2 eetlepels grove (Groninger) mosterd
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 50 gram bloem
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 200 milliliter slagroom of kookroom
- gebakken spekjes en/of stukjes droge worst
- klontje ongezouten boter
- peper en zout naar smaak
- klein beetje chilivlokken of chilipoeder (optioneel)
Zo maak je de romige mosterdsoep:
- Halveer de prei in de lengte, spoel beide helften goed schoon en snijd ze vervolgens in dunne ringetjes.
- Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes.
- Verhit het klontje boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de bloem toe en roer goed door.
- Roer de mosterd erdoor en voeg daarna de groente- of kippenbouillon en de gesneden prei toe.
- Laat de soep zachtjes koken op laag vuur en roer regelmatig totdat de soep licht gebonden is. Voeg vervolgens de room toe.
- Breng de mosterdsoep verder op smaak met peper, zout en eventueel een extra lepel mosterd. Wil je dat de soep nog dikker en romiger is? Voeg dan ook wat extra bloem toe.
- Wil je een wat pittige mosterdsoep? Dan kun je ook nog chilivlokken of chilipoeder toevoegen, maar dit hoeft niet per se.
- Serveer de soep eventueel met gebakken spekjes en/of stukjes droge worst, net wat jij lekkerder vindt. Eet smakelijk!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock