/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F5YyfpWJv7DZQbm1739263803.jpg)
Ingrediënten:
- 1 kilo kruimige aardappels
- 600 gram witlof
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel groene pesto
- handje hazelnoten
- peper en zout naar smaak
Tip: voeg eventueel ook hamblokjes toe voor een extra hartige smaak.
Zo maak je een witlofovenschotel met pesto en hazelnoot:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Stamp de aardappels fijn met een eetlepel roomboter en breng op smaak met peper en zout. Roer de pesto erdoor.
- Snijd het witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
- Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en leg de witlofhelften er met de platte kant naar beneden op.
- Verdeel de resterende boter in kleine klontjes over de witlof en strooi de Parmezaanse kaas erover.
- Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de ovenschotel.
- Bak de schotel in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock