/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2Fj4M3BAjN8dawN61739200026.png)
Ingrediënten:
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 220 gram roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 100 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 4 eieren
- 1 citroen
- 1 theelepel vanille-aroma
- snuf zout
Zo maak je een citroencake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in. Bestuif de vorm met een beetje bloem.
- Klop de roomboter en kristalsuiker met een mixer luchtig.
- Rasp de citroen en pers het sap uit. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan het botermengsel.
- Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je blijft mixen.
- Meng de Griekse yoghurt en het vanille-aroma erdoor tot een egaal beslag.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit samen met een snufje zout toe aan de kom. Mix kort, tot alles goed gemengd is.
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake 55 tot 60 minuten in de oven, totdat hij goudbruin is. Controleer de gaarheid met een satéprikker: als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar.
- Laat de cake enkele minuten afkoelen in de vorm en stort 'm daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Culinair
- Laura's Bakery
- Adobe Stock