/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FHES062AplLdI1w1738916329.jpg)
Ingrediënten:
Voor acht appelbollen
- 150 gram roomboter
- 80 gram suiker
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 8 Jonagold-appels
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen
Zo maak je appelbollen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen.
- Pers de citroen en wrijf de appels in met het citroensap.
- Doe de suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom en meng dit. Wrijf de appels in met 2/3 van het mengsel.
- Rol de plakjes bladerdeeg iets uit, zodat ze wat groter worden. Leg de appels er met de bovenkant naar beneden op.
- Doe een klontje boter in de klokhuisopeningen van de appels.
- Vouw het deeg langs de appels omhoog en maak de randen dicht met een beetje water.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hier de appelbollen op, met de sluitkant van het deeg naar beneden.
- Splits de eieren en klop de dooiers los in een kom. Bestrijk vervolgens de appelbollen met een dun laagje eierdooier.
- Strooi de rest van het suikermengsel over de appelbollen en plaats ze in het midden van de oven. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock