Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Verrukkelijk recept: stamppot met zongedroogde tomaat

Stamppot: we zijn er dol op, maar soms willen we weleens iets anders dan de bekende stamppot boerenkool. Gelukkig kun je met stamppot volop variëren. Dit recept voor stamppot met zongedroogde tomaat, bloemkool en kaas is makkelijk te maken en smaakt bovendien verrukkelijk. Klaar? Stampen maar!

Stamppot

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handje pecannoten
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de stamppot:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Doe de aardappels en bloemkool samen in een grote pan en kook in 15 tot 20 tot minuten gaar.
  3. Hak de pecannoten fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukken.
  4. Stamp de aardappels en bloemkoolroosjes fijn met de crème fraîche. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, oude kaas en kruiden toe aan de stamppot en meng dit goed.
  6. Serveer de stamppot met de fijngehakte pecannoten als garnering.
Culinair
  • Lekker en Simpel
  • Adobe Stock