/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FLAfGp4skGwV4YY1738854632.png)
Ingrediënten:
- 1 kilo kruimige aardappels
- 10 zongedroogde tomaten
- 1 middelgrote bloemkool
- 125 milliliter crème fraîche
- 100 gram geraspte oude kaas
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel paprikapoeder
- handje pecannoten
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de stamppot:
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Snijd de bloemkool in roosjes.
- Doe de aardappels en bloemkool samen in een grote pan en kook in 15 tot 20 tot minuten gaar.
- Hak de pecannoten fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukken.
- Stamp de aardappels en bloemkoolroosjes fijn met de crème fraîche. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, oude kaas en kruiden toe aan de stamppot en meng dit goed.
- Serveer de stamppot met de fijngehakte pecannoten als garnering.
Culinair
- Lekker en Simpel
- Adobe Stock