Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Snel en simpel: zo maak je een apfelstrudel in de aifryer

Zin in een warme lekkernij, maar geen zin in gedoe? Met dit gemakkelijke recept uit de airfryer tover je in no-time een heerlijke apfelstrudel op tafel. Met een knapperige korst en een vulling van appels, rozijnen en koekkruiden is deze strudel onweerstaanbaar! 

Apfelstrudel

Ingrediënten:

  • 6 vellen diepvries filodeeg
  • 4 appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram rozijnen
  • poedersuiker

Tip: haal vanille-ijs en verse slagroom in huis om bij de warme apfelstrudel te serveren.

Zo maak je apfelstrudel uit de airfryer:

  1. Laat het filodeeg ontdooien.
  2. Wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water en laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  4. Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron.
  5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen, koekkruiden, vanillesuiker en vanille-aroma.
  6. Bestrijk een vel filodeeg met boter en leg er een tweede vel bovenop. Herhaal dit proces tot alle vellen op elkaar liggen, telkens met een laagje boter ertussen.
  7. Verdeel het appelmengsel in de lengte over het deeg, maar laat de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de apfelstrudel voorzichtig op.
  8. Leg de strudel in het mandje van de airfryer en bak 'm 15-20 minuten tot-ie goudbruin en lekker knapperig is.
  9. Laat de strudel even afkoelen, bestrooi met poedersuiker en geniet!
Culinair
  • Aifryeronline
  • Adobe Stock