/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FO9Im93wLweVuU11738762379.jpg)
Ingrediënten:
- 6 vellen diepvries filodeeg
- 4 appels
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel vanille-aroma
- 1 theelepel koekkruiden
- 50 gram roomboter
- 30 gram rozijnen
- poedersuiker
Tip: haal vanille-ijs en verse slagroom in huis om bij de warme apfelstrudel te serveren.
Zo maak je apfelstrudel uit de airfryer:
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water en laat ze daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen, koekkruiden, vanillesuiker en vanille-aroma.
- Bestrijk een vel filodeeg met boter en leg er een tweede vel bovenop. Herhaal dit proces tot alle vellen op elkaar liggen, telkens met een laagje boter ertussen.
- Verdeel het appelmengsel in de lengte over het deeg, maar laat de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de apfelstrudel voorzichtig op.
- Leg de strudel in het mandje van de airfryer en bak 'm 15-20 minuten tot-ie goudbruin en lekker knapperig is.
- Laat de strudel even afkoelen, bestrooi met poedersuiker en geniet!
Culinair
- Aifryeronline
- Adobe Stock