/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FW3MUGJseCw2C5c1738682992.jpg)
Ingrediënten:
- 225 gram banketbakkersroom
- 100 gram poedersuiker
- 150 milliliter slagroom
- 80 milliliter advocaat
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-aroma
Tip: geen spuitzak in huis? Maak er eenvoudig zelf een door een stuk bakpapier in een punt op te rollen.
Zo maak je tompoucen met advocaat:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg af, zodat er 10 mooie cirkels ontstaan.
- Prik de deegcirkels in met een vork en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
- Klop ondertussen de slagroom stijf met de kristalsuiker en het vanille-aroma. Zorg dat de slagroom goed koud is.
- Maak Zwitserse room door de helft van de slagroom met 75 gram banketbakkersroom te mengen.
- Doe de Zwitserse room, de overgebleven banketbakkersroom en de slagroom elk in een aparte spuitzak en leg ze even in de koelkast.
- Maak een glazuur van de poedersuiker, 1 theelepel advocaat en 1,5 eetlepel water. Is het te dik? Voeg wat extra water toe. Te dun? Gebruik dan extra poedersuiker.
- Spuit een laag Zwitserse room op 5 bladerdeegcirkels. Verdeel de advocaat erover en spuit vervolgens een laag banketbakkersroom.
- Bestrijk de overige 5 bladerdeegcirkels met het glazuur en leg ze – met de glazuurlaag naar boven – op de gevulde helften.
- Maak af met een toef slagroom en geniet!
Culinair
- Bak je blij
- Adobe Stock