Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Té lekker: zo maak je zelf tompoucen met advocaat

Liefhebbers van tompoucen opgelet: deze feestelijke variant met advocaat is een echte traktatie. Knapperig bladerdeeg, Zwitserse room en een vleugje advocaat maken deze kleine gebakjes onweerstaanbaar. En het beste? Ze zijn niet moeilijk om te maken.

Advocaat

Ingrediënten:

  • 225 gram banketbakkersroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 milliliter slagroom
  • 80 milliliter advocaat
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma

Tip: geen spuitzak in huis? Maak er eenvoudig zelf een door een stuk bakpapier in een punt op te rollen.

Zo maak je tompoucen met advocaat:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg af, zodat er 10 mooie cirkels ontstaan.
  3. Prik de deegcirkels in met een vork en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
  4. Klop ondertussen de slagroom stijf met de kristalsuiker en het vanille-aroma. Zorg dat de slagroom goed koud is.
  5. Maak Zwitserse room door de helft van de slagroom met 75 gram banketbakkersroom te mengen.
  6. Doe de Zwitserse room, de overgebleven banketbakkersroom en de slagroom elk in een aparte spuitzak en leg ze even in de koelkast.
  7. Maak een glazuur van de poedersuiker, 1 theelepel advocaat en 1,5 eetlepel water. Is het te dik? Voeg wat extra water toe. Te dun? Gebruik dan extra poedersuiker.
  8. Spuit een laag Zwitserse room op 5 bladerdeegcirkels. Verdeel de advocaat erover en spuit vervolgens een laag banketbakkersroom.
  9. Bestrijk de overige 5 bladerdeegcirkels met het glazuur en leg ze – met de glazuurlaag naar boven – op de gevulde helften.
  10. Maak af met een toef slagroom en geniet!
Culinair
  • Bak je blij
  • Adobe Stock