Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Bakken maar: lekker recept voor bananenbrood

Het is zoet, smeuïg en makkelijk te maken: bananenbrood. Dit baksel is perfect als ontbijt, tussendoortje of zelfs als gezonde traktatie. Met een paar eenvoudige ingrediënten en zonder ingewikkelde technieken zet je in no-time een lekker en voedzaam bananenbrood op tafel.

Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 150 gram fijne havermout
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snuf zout

Tip: zorg dat je bananen echt heel rijp zijn. Hoe rijper, hoe zoeter en smeuïger het bananenbrood!

Zo maak je een bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpan of kort in de magnetron.
  3. Prak de bananen in een kom tot een gladde puree. Voeg de eieren één voor één toe en klop met een garde tot een egaal mengsel.
  4. Voeg de gesmolten boter, kaneel, suiker, vanille-aroma, havermout en het zout toe. Roer alles goed door tot een glad beslag.
  5. Vet een cakeblik in en stort het beslag erin. Bak het bananenbrood circa 45 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin en gaar is.
  6. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen voordat je het aansnijdt.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock