/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FeGPH2Doxnl31f41738586802.png)
Ingrediënten:
- 150 gram fijne havermout
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels roomboter
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-aroma
- 1 theelepel kaneelpoeder
- snuf zout
Tip: zorg dat je bananen echt heel rijp zijn. Hoe rijper, hoe zoeter en smeuïger het bananenbrood!
Zo maak je een bananenbrood:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter in een steelpan of kort in de magnetron.
- Prak de bananen in een kom tot een gladde puree. Voeg de eieren één voor één toe en klop met een garde tot een egaal mengsel.
- Voeg de gesmolten boter, kaneel, suiker, vanille-aroma, havermout en het zout toe. Roer alles goed door tot een glad beslag.
- Vet een cakeblik in en stort het beslag erin. Bak het bananenbrood circa 45 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin en gaar is.
- Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen voordat je het aansnijdt.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock