Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een geslaagde aardappelgratin

Aardappelgratin valt altijd in de smaak. Het is romig, vol van smaak en past overal bij: of je het nou als bijgerecht bij je luxe diner serveert of het als hoofdgerecht op tafel zet. In dit recept laten we je zien hoe je een geslaagde aardappelgratin maakt, met lekker veel kaas. Eet smakelijk!

Aardappelgratin

Ingrediënten:

  • 1 kilogram vastkokende aardappels
  • 300 milliliter volle slagroom
  • 120 gram geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • handje verse bieslook
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je een geslaagde aardappelgratin:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Hoe dunner de plakjes, hoe sneller de aardappels zullen garen.
  3. Pers de knoflook en snijd de bieslook fijn.
  4. Meng in een kom de slagroom, mosterd, kerrie, knoflook, bieslook en de helft van de kaas. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  5. Voeg de aardappelplakjes toe aan de kom en meng.
  6. Vet een ovenschaal in en giet het aardappelmengsel erin. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  7. Bak de aardappelgratin in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
  • Leuke Recepten, Miljuschka
  • Adobe Stock