/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FzYU8kvj9eMlAKF1738574848.jpg)
Ingrediënten:
- 1 kilogram vastkokende aardappels
- 300 milliliter volle slagroom
- 120 gram geraspte oude kaas
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 teen knoflook
- handje verse bieslook
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een geslaagde aardappelgratin:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Hoe dunner de plakjes, hoe sneller de aardappels zullen garen.
- Pers de knoflook en snijd de bieslook fijn.
- Meng in een kom de slagroom, mosterd, kerrie, knoflook, bieslook en de helft van de kaas. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Voeg de aardappelplakjes toe aan de kom en meng.
- Vet een ovenschaal in en giet het aardappelmengsel erin. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de aardappelgratin in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
- Leuke Recepten, Miljuschka
- Adobe Stock