/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FUKRFMweE68o6hB1738572686.jpg)
Ingrediënten:
- 250 gram ongebrande en ongezouten noten
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- zout naar smaak
Tip: gebruik een gemengde notenmix voor een gevarieerde smaak en textuur.
Zo rooster je noten in de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 150 graden.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom, zodat de noten gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Doe de noten in het mandje van de airfryer en rooster ze 7 tot 8 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege even om voor een gelijkmatige garing.
- Laat de noten afkoelen (ze worden nog iets krokanter) en geniet!
Wil je variëren? Voeg eens wat honing toe voor een zoet-pittige twist of experimenteer met andere kruiden zoals komijn of knoflookpoeder.
Culinair
- Uit Paulines Keuken
- Adobe Stock