/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F01%2FkVGbJrp4oEjWGl1738248356.jpg)
Broodtaart
Deze broodtaart maak je met witbrood. Dus als je nog wat (oude) sneetjes over hebt, probeer dit recept eens uit. Heerlijk als tussendoortje of als een echt "verwenontbijt".
Ingrediënten:
- 1 witbrood
- 100 gram ongezouten roomboter
- 2 eieren
- 500 milliliter volle melk
- 1 handje rozijnen
- 1 appel
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel vanillesuiker
- snufje zout
Zo maak je broodtaart:
- Verwarm de oven voor op 220 graden en vet alvast een ovenschaal of bakblik in.
- Verwarm ondertussen ook de melk in een pannetje of in de magnetron.
- Schil vervolgens de appel, verwijder het klokhuis en snijd 'm in kleine partjes of blokjes.
- Pak het (oude) witbrood erbij: verwijder de korsten, gooi deze weg en doe de rest van het brood in een diepe schaal of kom en voeg de verwarmde melk toe. Kneed dit met de hand.
- Voeg vervolgens de appel, eieren, boter, suiker, appel, rozijnen, kaneel, vanille en het snufje zout toe. Meng dit goed met de handen.
- Doe het broodmengsel in de ovenschaal of bakblik en zet deze voor zo'n 40 tot 45 minuten in de oven, of totdat-ie mooi lichtbruin van kleur is en niet meer vloeibaar.
Culinair
- JUMBO
- Adobe Stock