Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Oma's recept voor broodtaart

Oud brood weggooien? Zonde, zou grootmoeder zeggen. Zij maakte er vroeger graag broodtaart – ook wel broodpudding of wentelteefjescake genoemd – van. Wat stukjes appel en rozijnen erbij en je hebt een heerlijke lekkernij die snel op tafel staat. 

Broodtaart

Broodtaart

Deze broodtaart maak je met witbrood. Dus als je nog wat (oude) sneetjes over hebt, probeer dit recept eens uit. Heerlijk als tussendoortje of als een echt "verwenontbijt".

Ingrediënten:

  • 1 witbrood
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 handje rozijnen
  • 1 appel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • snufje zout

Zo maak je broodtaart:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet alvast een ovenschaal of bakblik in.
  2. Verwarm ondertussen ook de melk in een pannetje of in de magnetron.
  3. Schil vervolgens de appel, verwijder het klokhuis en snijd 'm in kleine partjes of blokjes.
  4. Pak het (oude) witbrood erbij: verwijder de korsten, gooi deze weg en doe de rest van het brood in een diepe schaal of kom en voeg de verwarmde melk toe. Kneed dit met de hand.
  5. Voeg vervolgens de appel, eieren, boter, suiker, appel, rozijnen, kaneel, vanille en het snufje zout toe. Meng dit goed met de handen.
  6. Doe het broodmengsel in de ovenschaal of bakblik en zet deze voor zo'n 40 tot 45 minuten in de oven, of totdat-ie mooi lichtbruin van kleur is en niet meer vloeibaar.
Culinair
  • JUMBO
  • Adobe Stock