/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F01%2FhJRukFX0Elo30Y1738327385.jpg)
Ingrediënten:
- 450 gram naturel kwark
- 250 milliliter slagroom
- 200 milliliter advocaat
- 200 gram chocoladekoekjes
- 100 gram roomboter
- 6 gelatineblaadjes
- 4 eetlepels kristalsuiker
Tip: haal chocoladevlokken of extra slagroom in huis om de taart mee te garneren.
Zo maak je een kwarktaart met advocaat:
- Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Verkruimel de koekjes in een kom en meng de gesmolten boter erdoor.
- Vet een springvorm in en bedek de bodem met het koekmengsel. Druk goed aan. Wil je een extra knapperige bite? Druk dan ook een randje tegen de zijkanten van de vorm. Zet de bodem 10 minuten in de koelkast om uit te harden.
- Klop de slagroom samen met de suiker stijf in een kom. Schep vervolgens de advocaat en de kwark er voorzichtig doorheen.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en los ze op in een klein bodempje heet water (niet kokend). Roer goed door en giet het gelatinemengsel langzaam door het advocaatmengsel terwijl je blijft roeren.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem. Strijk de bovenkant glad.
- Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met slagroom of chocoladevlokken.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock