Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker recept: romige spruitjessoep met aardappel

In dit recept voor spruitjessoep combineren we het bittere van spruitjes met de zachte smaak van aardappels. Om het af te maken brengen we de soep op smaak met kerrie en paprika en maken we 'm lekker romig met crème fraîche. Eet smakelijk!

Spruitjessoep

Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes
  • 250 gram aardappels
  • 700 milliliter groentebouillon
  • 150 milliliter crème fraîche
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Tip: zorg ook dat je een staafmixer in huis hebt om de soep mee te pureren.

Zo maak je de spruitjessoep:

  1. Verwijder de kontjes van de spruitjes, maak ze schoon en halveer ze. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  3. Voeg de spruitjes, aardappelstukjes, kerriepoeder en paprikapoeder toe aan de pan en bak het nog ongeveer 3 minuten mee.
  4. Giet de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat de soep gedurende 15 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa, of laat een beetje structuur over als je dat lekkerder vindt. Roer vervolgens de crème fraîche erdoorheen en breng de soep op smaak met peper en zout.
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock