/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F01%2FVLw32yzOUPm6Tv1738138395.jpg)
Ingrediënten:
- 500 milliliter runderbouillon
- 500 milliliter Berenburg
- 600 gram stoofvlees
- 50 gram Friese kruidkoek
- 6 witte uien
- 4 kruidnagels
- 2 laurierbladeren
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke bospeen
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel roomboter
- handje verse peterselie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je Friese hachee:
- Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn en houd wat apart voor de garnering van de hachee.
- Snijd de kruidkoek in kleine stukjes en verwijder de donkere korstjes.
- Snijd het vlees in blokjes en kruid naar smaak met peper en zout.
- Smelt de boter in een pan en braad het vlees aan totdat het goudbruin is. Haal het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook in het bakvet.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan en strooi de bloem eroverheen. Roer het goed door.
- Voeg de overige ingrediënten toe aan de pan en roer nogmaals door. Leg de deksel op de pan en laat twee uur rustig stoven.
- Haal de laurierbladeren uit de pan en garneer de hachee met wat verse peterselie.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock