/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F04%2FM14BUAwR0P3OsK1744106190.jpg)
Scones
Scones zijn traditionele "broodjes" uit Engeland die vaak worden geserveerd bij een high tea. Ze hebben een lichte, kruimelige structuur en worden meestal gegeten met clotted cream – ingedikte room – en jam. Hoewel ze normaal gesproken in de oven worden gebakken, kun je scones ook heel snel en makkelijk in een airfryer bereiden.
Benodigdheden:
Voor ongeveer vier stuks
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram boter
- 25 gram suiker
- 1 ei
- handvol rozijnen of blauwe bessen (optioneel)
- 50 milliliter melk
- snuf zout
- jam naar keuze (optioneel)
- clotted cream (optioneel)
- ronde uitsteekvormpjes of een glas
Zo maak je de scones:
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het zout in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe. Wrijf met je vingers tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt.
- Klop het ei los met de melk en schenk dit bij het meelmengsel. Roer alles door tot je een zacht deeg hebt. Wil je wat extra smaak? Voeg dan rozijnen of blauwe bessen toe aan het deeg.
- Bestuif het aanrecht of een grote snijplank met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 centimeter.
- Steek met een ronde vorm (of een glas) scones uit het deeg.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Leg de scones in het mandje van de airfryer en bak ze in 10 minuten goudbruin en gaar. Houd ze tussendoor even in de gaten: worden ze te bruin? Haal ze er dan eerder uit.
- Serveer de scones met een jam naar keuze en clotted cream. Smullen maar!
Culinair
- Airfryeronline
- Adobe Stock