Bisque
Eigenaren Niels Schievink en Sabrina Mans droomden al jaren van een eigen restaurant. Die droom werd werkelijkheid toen zij in 2023 restaurant Bisque konden overnemen. Ambitieus als ze zijn hebben ze in recordtijd een schitterende zaak neergezet: de ambiance straalt rust uit en de charmante gastvrijheid van Sabrina, gecombineerd met de verfijnde Franse keuken van chef Niels, maken het plaatje compleet.
Blumé
In Blumé wordt de Franse moderne keuken gevoerd, volgens de seizoenen, (bijna) alles zelfgemaakt, ingrediënten uit de omgeving én op zijn Gronings geserveerd: zonder veel poespas. Geen à la carte maar een compacte menukaart met 3, 5, 6 of 7 gangen. Het team van Blumé zorgt samen voor een mooie avond fine dining.
De Haan
Het is een gezellige drukte bij De Haan, gelegen aan de rand van het centrum van Groningen. En dat komt door het "DIY-systeem" dat hier gehanteerd wordt. De chef serveert de gerechten, maar de gasten zorgen zelf voor hun aperitief, de wijnen, het water en brood, koffie en thee, dat allemaal klaarstaat op een buffet. Op tafel ligt een vel papier waarop je zelf bijhoudt wat je allemaal gegeten en gedronken hebt. Wat een leuk concept!
Bistro LouLou
Bistro LouLou is in korte tijd uitgegroeid tot een ware hotspot in de Groningse binnenstad. Verwacht hier geen deftige toestanden, maar gewoon goed eten tegen een eerlijke prijs in een ongedwongen setting. Hier proef je heerlijke Franse bistroklassiekers, zoals entrecote, oesters, sukade, coq au vin en zalm. Bij mooi weer kun je hier ook buiten op het terras zitten met uitzicht op de gracht – diep op z’n Gronings. Of, als er plek is, kun je ook superromantisch dineren in de verborgen binnentuin waar het lijkt alsof je zomaar in het buitenland terecht bent gekomen.
Restaurant Nassau
Chic, maar niet stijf. Zo zou je dit prachtige, monumentale restaurant kunnen omschrijven. Het is het oude verblijf van de prinsen van Nassau en maakt deel uit van hotel Prinsenhof, een indrukwekkend, middeleeuws gebouwencomplex aan het Martinikerkhof in de stad. Mooi detail: vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de in klassieke Franse stijl aangelegde Prinsentuin.
Niemeijer
Aan de Akerkstraat, een rustig straatje in hartje Groningen, vind je het strak ingerichte en op Scandinavische invloeden geïnspireerde restaurant Niemeijer dat eind 2023 haar deuren opende. Deze zaak heeft een mooie open keuken waarin de brigade zeer professioneel te werk gaat. Veel ingrediënten komen uit eigen, in Drenthe gelegen, moestuin. Of je nou plaats neemt aan de bar, met zicht op de keuken, of achter in de zaak met uitzicht op de binnentuin: voor elke setting – van romantisch tot zakelijk – is Niemeijer een hotspot.
Sepia
Huiskamerrestaurant Sepia is alleen geopend voor lunch van vrijdag tot en met maandag en de zaak zit bomvol op maandagmiddag. Hier is geen menu- of wijnkaart: er wordt een verrassingsmeergangenmenu geserveerd met een wijn- of saparrangement. Chefs Sieta Schellinger en Fareeda van der Marel koken hier volgens het principe "van kop tot staart", en dat betekent in de praktijk dat er bijzondere ingrediënten op het bord kunnen liggen.
Vive la Vie
Restaurant Vive la Vie, gelegen in het stadshart van Groningen, ademt een intieme sfeer met een strak design. Hier is geen menukaart; je krijgt een verrassingsmenu van vijf, zes of zeven gangen geserveerd. Verwacht hier veel verfijnde, ambachtelijk bereide gerechten en heerlijke wijncombinaties. Een mooi adres voor een avondje uit in het centrum van Groningen!
- Lekker500
- Lekker500