Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Simpel maar ó zo lekker: stamppotovenschotel met prei en rookworst

Boterzachte stamppot uit de oven, met een krokant laagje kaas: dat klinkt toch heerlijk? In dit recept laten we je zien hoe je zo'n overheerlijke stamppot-ovenschotel op tafel zet. Lekker met rookworst, prei en een uitje. 

Stamppotovenschotel

Ingrediënten:

Voor 2 à 3 personen

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 100 gram geraspte kaas
  • 20 gram roomboter
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 preien
  • 1 rookworst
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je stamppotovenschotel met prei en rookworst:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Snijd de prei in dunne ringen. Kook de ringen de laatste 10 minuten met de aardappels mee.
  4. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Breng het op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pan met aardappels en prei af. Voeg er boter, peper en zout aan toe en stamp het fijn.
  6. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de rookworst, ui, knoflook, kerrie, paprika en nootmuskaat toe aan de stamppot. Roer het door elkaar, samen met de helft van de kaas.
  7. Schep de stamppot in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas eroverheen.
  8. Bak de stamppot-ovenschotel in 15 tot 20 minuten af in de oven.
Culinair
  • Lekker en Simpel
  • Adobe Stock