/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FbFn69HpVG05Vuy1746520638.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 250 gram macaroni
- 150 gram (vega) spekreepjes
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 1 komkommer
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels verse bieslook
- 2 eetlepels verse peterselie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de macaronisalade:
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken.
- Snijd intussen de groenten: de rode paprika en komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen.
- Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Bereid ondertussen de dressing: meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd en honing tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng nu alle ingrediënten met elkaar: schep de macaroni, spekjes en gesneden groenten door de dressing. Meng alles goed zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
- Maak de macaronisalade af met fijngehakte verse peterselie en bieslook voor een lekkere, frisse smaak. Geniet ervan!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock