/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F05%2FR2GIKLtsP3kCW61746525712.jpg)
Ingrediënten:
- 1 kilo jonge aardappelen
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- rasp van 1/4 citroen
- sap van 1 citroen
- 1 takje munt
- 2 takjes peterselie
- 1 bosje bieslook
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 100 gram gerookte spekjes
- 1 handje panko (Japans paneermeel)
- zout en peper naar smaak
Zo maak je de aardappelsalade:
- Breng water aan de kook en doe daar de aardappelen met schil in. Kook dit voor 15 minuten. Giet vervolgens af en snijd de aardappelen in stukjes. Doe dit in een kom.
- Schenk de olijfolie in de kom en breng de aardappelen op smaak met zout en peper.
- Doe de citroenrasp en het -sap bij de aardappelen. Zorg dat de aardappelen nog warm zijn: de smaken worden dan beter opgenomen.
- Schud de aardappelen in de kom, tot de olijfolie alle aardappelen bedekt.
- Rol de munt, peterselie en bieslook samen en snijd zo fijn mogelijk. Voeg de kruiden toe aan de aardappelen en meng dit goed.
- Schep de yoghurt en mosterd in de kom en meng weer.
- Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn. Schep ze uit de pan en voeg toe aan de kom met aardappelen.
- Laat het vet van het spek in de pan en voeg hier een handje panko aan toe. Zet op het vuur en bak de broodkruimels krokant. Voeg ook de broodkruimels toe aan de aardappelen en je aardappelsalade is klaar.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock