/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fcontent-cdn.noorderland.nl%2F2024%2F04%2FScherm%25C2%25ADafbeelding-2024-04-15-om-12.05.54.png)
Ingrediënten:
Ongeveer twaalf stuks
- 30 gram suiker
- half vanillestokje
- 2 eidooiers
- 20 gram bloem
- 200 milliliter (volle) melk
- 100 milliliter slagroom
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg (uit de diepvries)
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel water
- rode en gele kleurstof
Zo maak je deze oranje tompouces:
- Klop de eieren samen met de suiker luchtig met een keukenmixer. Voeg daarna de bloem toe en mix het geheel tot een glad en egaal beslag.
- Giet de melk in een steelpannetje en verwarm deze tot net onder het kookpunt. Snijd intussen een vanillestokje doormidden en schraap met een mesje het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de warme melk.
- Voeg de warme melk beetje bij beetje toe aan het eiermengsel. Roer goed na elke toevoeging, zodat het mengsel egaal blijft.
- Giet het mengsel terug in het steelpannetje en verwarm opnieuw op laag vuur terwijl je blijft roeren. Laat het indikken tot een stevige, dikke vla.
- Bedek het mengsel met een stukje vershoudfolie – om velvorming te voorkomen – en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Daar stijft het nog wat verder op.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg half ontdooien en snijd uit elk plakje zes langwerpige reepjes. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de plakjes 8 minuten in de oven, haal ze eruit en druk ze voorzichtig plat met een schone theedoek. Bak daarna nog een paar minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze even buiten de oven afkoelen.
- Maak ondertussen het glazuur: meng poedersuiker met een theelepel water en voeg rode en gele kleurstof toe tot je een mooie oranje kleur krijgt. Roer tot een glad glazuur.
- Nu ga je met de Zwitserse room aan de slag: klop de slagroom stijf en meng dit voorzichtig door de afgekoelde banketbakkersroom. Zo ontstaat een luchtige Zwitserse room. Doe deze in een spuitzak en zet klaar.
- Bestrijk de helft van de bladerdeegplakjes met het oranje glazuur. Spuit op de andere helft een royale laag Zwitserse room. Plaats het geglazuurde plakje erbovenop als dakje. En klaar zijn je mini tompouces!
Culinair
- Corien Stellingwerf - Coriens Iten
- Corien Stellingwerf - Coriens Iten