Parel op Funda: wonen aan het water in Friesland

Dit huis heeft zelfs een eigen haven!

Lees ook

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Wonen aan water Makelaars / Funda

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Deze week: een bijzondere villa aan het water in Friesland.
Wonen water Friesland

Watersportdorp

Water(sport)liefhebbers opgelet! Deze week stuitten we op deze prachtige woning midden in het Friese merengebied. Dit huis staat namelijk in Heeg – of Heech zoals de Friezen zeggen –, het bekende watersportdorp van Friesland. Bij dit huis vaar je zo vanuit je eigen insteekhaven (!) het Heegermeer op.

Wonen water Friesland

Luxe en duurzaam

De schuurwoning, zoals deze villa officieel wordt genoemd, is in 2021 gebouwd en maakt deel uit van het project ‘Heech Staete’. Op totaal 20 hectare zijn zo’n 30 luxe en duurzame huizen ontwikkeld op forse kavels grond. Ze zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen. Je bekijkt de volledige beschrijving en alle foto’s op Funda.

Wonen water Friesland

Fantastisch uitzicht

Het huis heeft een woonoppervlakte van 187 vierkante meter en het omliggende erf is zo’n 1.200 vierkante meter groot. De vraagprijs van deze parel aan het open vaarwater is maar liefst 1.250.000 k.k., maar daar krijg je wel drie ruime slaapkamers, twee luxe badkamers én natuurlijk een fantastisch uitzicht voor terug. Zelfs vanuit de bank in de woonkamer heb je zicht op alle boten die voorbijvaren; genieten!

Wonen water Friesland

Laatste nieuws

Zie ook