5x borrelen in Groningen-Stad

Drink eens een drankje bij deze leuke adressen.

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Marketing Groningen, eigen beeld, Adobe Stock

Een gezellige vrijdagmiddagborrel, een afzakkertje na het eten of een avondje hangen met een drankje in de hand: in Groningen-Stad barst het van de sfeervolle kroegjes en bars. Wij zetten de leukste plekken voor een goede borrel voor je op een rij. Dan zeggen wij alvast: proost! 


Borrelen Groningen

De Sigaar

Een bruine kroeg met de allure van een grand café, dat is De Sigaar aan de Hoge der A ten voeten uit. Het is lekker borrelen met uitzicht op de gracht met daaraan zij aan zij monumentale pakhuizen, maar je kunt er ook een prima hapje eten.

Borrelen Groningen

Cappuvino

Voor “coffee, wine & bites” kun je terecht bij Cappuvino aan de Vismarkt. De naam verraadt het al een beetje: hier vind je de perfecte koffieboon, maar ook de beste fles wijn. Bestel er een flinke borrelplank bij, of ga gezellig voor shared dining in de avond.

Borrelen Groningen

The Stockroom

Shake it baby! The Stockroom is niet zomaar een hippe cocktailbar; dit noemen de bartenders “speakeasy”, ofwel een geheime bar die toegankelijk is via verborgen deuren. Dat prikkelt de fantasie hè? Alweer een paar jaar een hotspot aan de Oosterstraat – maar je moet dus wél even zoeken naar de voordeur.

Borrelen Groningen

Wolthoorn & Co

Café Wolthoorn & Co aan de Turftorenstraat bestaat precies 100 jaar in 2023. Waai binnen voor een borrel met een blokje kaas of worst. Het is als thuiskomen in deze sfeervolle bruine kroeg met z’n klassieke biljart. Kijk je ogen uit bij kunst en poëzie van Groninger grootheden als Olga Wiese, Driek van Wissen en Jean Pierre Rawie.

Borrelen Groningen

Brouwerij Martinus

Bij Brouwerij Martinus kun je in de weekenden terecht voor een drankje en (uitgebreid) hapje. Maar wie wil zien hoe en waar de speciaalbieren worden gebrouwen boekt een rondleiding door dit fraaie industriële pand (elke zaterdag mogelijk), mét natuurlijk een proeverij van biertjes.


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.