6 leuke activiteiten in de meivakantie

Met deze uittips hoef je je niet te vervelen.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock

Zaterdag 22 april begint voor velen de meivakantie; het ideale moment om eropuit te gaan en te genieten van het voorjaar. Wij zetten de leukste uitjes voor in de vakantie op een rij. 


Bollenroute

De bollenvelden in de zogenoemde Bollensteek zijn wereldberoemd, maar ook in het Groninger Ommeland liggen prachtige tulpenvelden. Tijdens de Bollentocht op zaterdag 29 april kun je lopend, met de fiets, auto of motor langs de bollenvelden. Er zijn wandeltochten die variëren van 10 tot en met 40 kilometer, de fietstocht is 35 kilometer lang en voor motorrijders en autobestuurders is er een route van 65 kilometer.

Voorjaarsmarkt

Op zaterdag 22 en zondag 23 april kun je op een markt op het gezellige Marktplein van de Vesting in Bourtange heerlijk genieten van het voorjaar. Het plein is voor de gelegenheid ingericht met allerlei marktkramen en podia voor muzikanten. Slenter langs de kramen, strijk neer op een van de terrassen of bezoek de molen van de vesting. Voor de kids is er een speciaal kinderplein waar ze zich prima zullen vermaken.

Vaartocht

Staatsbosbeheer organiseert met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes reeënexcursies door een van de mooiste plekken van Nederland: de Weerribben. Bij het vallen van de avond vaar je door kleine slootjes en vaarten en langs kaal geschoren rietvelden op zoek naar reeën. Een gids vertelt onderweg over het leven van deze dieren in dit moerassige natuurgebied. De vaartochten worden van april tot halverwege mei georganiseerd en vinden plaats op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Tulpenfestival

De tulpen staan weer in bloei! Ontdek zelf de bloemenpracht tijdens het Tulpenfestival, een evenement waarmee je op de fiets of in de auto langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder rijdt. Van vrijdag 21 april tot en met zondag 7 mei is er voor fietsers een leuke route van 36 kilometer uitgezet; autos kunnen een tocht van zon 100 kilometer maken. Onderweg geniet je van kleurrijke tulpenvelden, frisgroene akkers, lekkere hapjes en leuke (kinder)activiteiten.

Plantenmarkt

Op zaterdag 29 en zondag 30 april vinden bij kwekerij Tuingoed Foltz in Meeden de Alternatieve Kwekerijdagen plaats, een bekende internationale plantenmarkt. Ruim 35 kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten presenteren op het terrein van Foltz een grote collectie aan planten en andere tuingerelateerde zaken, zoals gereedschap en decoratie. Er worden ook lezingen en workshops georganiseerd.

Kunstroute

Ontdek zaterdag 6 en zondag 7 mei Kunst achter de Dijken, een kunstfestival in Pingjum, een dorpje dicht bij de Waddenzee. Daar gaan 25 kunstenaars aan de slag met het thema een zee van ruimte. In verschillende expositieruimtes geven zij hun eigen invulling aan dit thema. Tijdens het festival volg je een route die je langs alle deelnemende locaties leidt.


Laatste nieuws