3x zelf tulpen plukken in Groningen en Drenthe

Het Noorderland neemt tussen half april en half mei allerlei bonte kleuren aan! Door de provincies Friesland, Groningen en Drenthe zijn volop bollenvelden te zien waar deze tijd van het jaar de tulpen vol in bloei staan. Wil je zelf ook wat van deze vrolijke voorjaarskleuren in huis halen? Ga ze zelf plukken! 


Je kunt natuurlijk een mooie route afleggen langs de bollenvelden, met de fiets, auto of wandelend. Maar hoe leuk is het om thuis nog te kunnen nagenieten van deze prachtige bloemen? In het noorden zijn er verschillende tuinen waar je zelf een bosje kunt plukken. Noorderland zet er een paar voor je op een rijtje.

Tulpenpluktuin Drenthe

Bij Tulpenpluktuin Drenthe in Beilen kun je terecht voor bloem en bol. In het najaar koop je hier bollen om zelf in de tuin de poten, in het voorjaar staan de prachtigste tulpen in bloei en kun je ze hier plukken. In het seizoen, vanaf half april en tot er geen tulpen meer over zijn om te plukken, is deze pluktuin zeven dagen per week geopend. Vanaf zonsopkomst tot zonsondergang kun je zelf tulpen plukken. De tulpen kosten €0,30 per stuk. Let op: neem gepast geld mee, want je kunt hier alleen contant betalen.

tulpen

Plukgeluk Groningen

In Grijpskerk in Groningen vind je PlukGeluk. In de (na)zomer pluk je hier een bont boeket bij elkaar, maar voordat het zomerseizoen begint kun je hier ook volop tulpen plukken. Een bezoek aan deze boerderij is een leuk uitje voor de hele familie. Je kunt er een kijkje nemen in de koeienstal, spelen in de tuin en een lekker kopje koffie drinken. Voor het plukken krijg je een mandje en wat pluktips mee en bij het tuinhuisje worden de bloemen na het afrekenen netjes verpakt. Een bosje van 15 tulpen kost €5,50.

Pluktuin De Monden

Drenthe staat niet zozeer bekend om z’n tulpenvelden, toch is hier nóg een pluktuin te vinden. In Drouwenermond kun je terecht bij Pluktuin De Monden. De broers Jan Willem en Roelof Jan Wollerich hebben maar liefst 150 are aan tulpen staan om zelf te komen plukken. Op het land staan vier verschillende soorten tulpen en de bloemen kosten €0,25 per steel.


Fotografie: Adobe Stock

Laatste nieuws