Beleef de Lente: kijk live mee naar broedende vogels

Een leuk inkijkje in hun liefdesleven.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: still uit livebeelden beleefdelente.nl 

Benieuwd hoe het de zeearend dit voorjaar vergaat? En of de bosuilen erin slagen hun jongen succesvol uit te laten vliegen? Kijk mee op de webcams van Beleef de Lente en krijg een uniek inkijkje in het (liefdes)leven van diverse broedvogels in Nederland. 


Beleef de Lente is een initiatief van Vogelbescherming Nederland. Zij hebben tientallen (verborgen) webcams geplaatst bij nesten van verschillende uilensoorten en andere belangrijke broedvogels, zoals de zeearend, ooievaar en torenvalk. De beelden hiervan worden live uitgezonden op beleefdelente.nl, zodat je 24 uur per dag kunt kijken naar de vogelnestjes. Hierdoor hoef je geen moment te missen van de kraamtijd, en alle belangrijke gebeurtenissen daaromheen. Is er al gepaard? Zou het ei wel uitkomen? En hoe komen de jongen hun eerste dagen door?

Ook op de redactie van Noorderland kunnen we geen genoeg krijgen van alle liefdesperikelen van de zeearend en de kerkuilen die balancerend op één pootje even een rustmomentje pakken. Bekijk het zelf ook: Beleef de Lente is van maart tot eind juli live. Gedurende deze periode worden er steeds meer webcams toegevoegd. 


Laatste nieuws