Parel op Funda: monumentale villa in Meppel

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Deze week: een statige woonvilla in het Drentse Meppel.


Het torentje, de bijzondere dakkapellen en de details in het metselwerk: deze villa aan het Zuideinde in Meppel dat in de verkoop is bij Fehse Makelaardij is net een kasteel. Op het randje van de 20ste eeuw, in 1899, werd de bouw van dit statige pand voltooid in opdracht van bankdirecteur Mr. Eilerts de Haan. En dat werd niet door de minsten gedaan. De beste metselaars, beeldhouwers en timmerlieden werden opgetrommeld voor een huis dat gerust nóg een eeuw meekan.

villa meppel

Bewogen geschiedenis

Achter de prachtige gevel gaat een rijke geschiedenis schuil. In de voorbije eeuw werd de eclectische villa bewoond door de notabelen van de stad, maar is het ook in gebruik geweest als het kantoor van de Ortskommandant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Binnen wordt de historie in ere gehouden met authentieke details, zoals tegelwerk en marmeren vloeren, prachtige kroonluchters en sierlijk houtsnijwerk. Maar er is ook oog voor het moderne: de vertrekken zijn voorzien van vloerverwarming, er is een nieuwe keuken die in alle hedendaagse behoeften voorziet en in de royale tuin ligt zelfs een basketbalveld.

Het gehele interieur zien? Bekijk de uitgebreide fotoserie hier.

villa meppel

Achtertuin of park?

Over de tuin gesproken: die is net als het huis zelf niet mis. Met een perceel van meer dan 1.600 m² is er een zee aan ruimte. In de groene tuin zijn meerdere plekjes ingericht om te ontspannen, of dat nu in de zon of in de schaduw is, en als dat nog niet voldoende was, is er ook nog eens een flink zwembad ingebouwd. Extra bijzonder: wie vanaf de villa door de diepe en prachtig begroeide tuin loopt, komt uit bij de achteringang van het perceel, die aan de volgende straat ligt.

Deze villa in Meppel heeft maar liefst 12 kamers en is zonder twijfel een ware parel. De vraagprijs? €1.850.000 k.k.


Bron: Funda | Fotografie: Fehse Makelaardij / Funda

 

 

Laatste nieuws