Leuke wandeling: het Laarzenpad in De Weerribben

Een avontuurlijke route voor jong en oud.

Op zoek naar wat avontuur? Ontdek het Laarzenpad, een route die dwars door de natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden loopt. 


Tijdens deze avontuurlijke wandeling van Staatsbosbeheer bewonder je de schoonheid van de rietlanden, het moeras, de ribben en weren van heel dichtbij, en is dus de ideale manier om het nationale park te ontdekken. Halverwege de wandeling steek je zelfs met een pontje het water over, zodat je vanaf het dorp Kalenberg een rondje loopt. Kalenberg is een schilderachtig plekje en een riettelersdorp bij uitstek.

Het Laarzenpad in De Weerribben is circa 3,5 kilometer lang en loopt onder andere over bruggetjes en vlonders en door het zompige moerasgrond. Trek dus stevige laarzen aan om geen natte voeten te krijgen. En goed nieuws voor de hondenliefhebber: de viervoeter mag aangelijnd mee. De wandeling begint bij de parkeerplaats bij het kruispunt Berkenlaan/Nieuweweg in Kalenberg. Let op: de route is echter gesloten tijdens het broedseizoen: van april tot juli.


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.