Tekst: Kookfans | Foto: iStock
Heerlijk als drankje of toetje: advocaat, een gele en romige likeur gemaakt van ei, suiker en sterkedrank. Wil je zelf een keer advocaat maken? We hebben een simpel recept voor je.
Ingrediënten:
- 1 vanillestokje
- 160 gram suiker
- 160 gram eidooier
- 100 milliliter jenever, wodka of brandewijn
Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk Foodstyling | Fotografie: José van Riele Bakkers klaar? Bakken maar! Duik de keuken in met deze overheerlijke bakrecepten uit Noord-Nederland; van Groninger poffert tot suikerbrood uit Friesland. Groninger poffert De poffert is een typisch streekgerecht uit Groningen. Het is een “broodcake” die je au bain marie […]
3x heerlijke bakrecepten uit Noord-Nederland
Bereidingswijze:
- Zet een grote pan water op het vuur en zet alvast een maatbeker in de koelkast.
- Schraap het vanillestokje uit. Pak een (metalen) kom en doe daar de pitjes van het vanillestokje en de eidooiers en de suiker in. Klop het geheel goed los.
- Voeg de drank aan het geheel toe en zet vervolgens de kom op de pan met warm water. Verwarm het geheel au bain-marie en al roerend tot een temperatuur van 63 graden (gebruik een thermometer).
- Haal de kom van de pan af en giet de advocaat in de maatbeker. Verwijder eventuele klontjes uit het mengsel.
- Haal de maatbeker uit de koelkast en laat de advocaat zo snel mogelijk afkoelen in de maatbeker. Roer de advocaat gedurende het afkoelproces goed door.
- Doe de advocaat in een pot of fles en zet deze op een koele plek. Je kunt het daar tot wel drie weken lang bewaren.