Wandelroute: tussen de coulissen van Westerwolde

Lees ook

Tekst: Nadine Boon | Fotografie: iStock

In het veelzijdige Oost-Groningse Westerwolde raak je niet gauw uitgekeken. Trek op een mooie dag je wandelschoenen aan en zet koers richting Sellingen. Hier geniet je in alle rust van het winterzonnetje dat de houtwallen belicht en het riet geeloranje doet kleuren. 
De wandelroute Coulissen van Westerwolde start in de pittoreske Dorpsstraat van Sellingen, een van de oudste dorpen van Westerwolde. Je loopt al snel de bewoning uit en zo het halfopen landschap in: natuurgebied De Holle Beetse – Vennekampen en het prachtige beekdal van de Ruiten Aa, waar bomen en bosjes als coulissen de lage graslanden en hogere essen omlijsten. Zandweggetjes en vlonderpaden slingeren hier doorheen en al wandelend ontdek je steeds weer een nieuw vergezicht over gras en water. De route brengt je naast natuur ook historie, want je komt langs een gotische kerk uit de 14de eeuw, een in onbruik geraakte coöperatieve melkfabriek en De Oude Stelmakerij, waar ook een dependance van het Streekhistorisch Centrum is gevestigd.

De route vormt een lus van zo’n 11 kilometer met het gemeentehuis van Sellingen als begin- en eindpunt. Parkeren kan naast het gemeentehuis.

Laatste nieuws

Zie ook