3x winterwandelingen in het noorden

Lees ook

Tekst: Redactie Noorderland | Fotografie: iStock

Hoe kun je het noorden het beste beleven? Juist, tijdens een verfrissende wandeling. We selecteerden de leukste routes, passend bij dit winterse seizoen. Zie, kijk, ontdek en bewonder. Welkom in het noorden!
Drenthe
Naar Siberië en weer terug
Voor het échte winterse gevoel ga je naar Siberië… in Drenthe! Dit buurtschap dankt zijn bijzondere naam aan de onherbergzaamheid van het gebied, dat voor buitenstaanders bijzonder interessant bleek: Van Gogh kwam er graag om te schilderen en een Amsterdamse koopman startte er een turffabriek. Met deze route, die bij het station in Hoogeveen begint en eindigt, ontdek je zelf de winterse pracht en praal van dit bijzondere Drentse gebied. De wandeling neemt je onder andere ook mee naar stuifzandgebieden, het oude bosreservaat Kremboong en het veendorpje Tiendeveen.

INFO
Lengte: 15 kilometer
Begin- en eindpunt: station Hoogeveen

Op pad in Assen
Deze wandeling laat zien dat Assen nog veel meer te bieden heeft dan de typische highlights. De tocht begint bij het Duurzaamheidscentrum, waar je aan het begin – of gewoon lekker aan het eind – van de wandeling kunt genieten van een warme choco to go. Het eerste deel van deze route brengt je door het eeuwenoude Asserbos, waarna je de weg vervolgt naar de recreatieplas Baggelhuizen. Onderweg kom je ook langs het Pelinckbosch, waar na jaren van rust en stilte bezoekers weer welkom zijn om zelf het natuurlijke en veelzijdige karakter van dit bos te ontdekken.

INFO

Lengte: 13 kilometer
Begin- en eindpunt: Duurzaamheidscentrum Assen

Friesland
Het Dichterspaad
Met deze bijzondere route kom je langs 18 mooie locaties rondom Nationaal Park De Alde Feanen waar gedichtenpanelen opgesteld staan. Verschillende dichters laten je met hun woorden de schoonheid van het Friese gebied zien. Dit is geen wandeling voor de snelle pas, maar juist eentje om af en toe stil te staan en de natuur en poëzie in je op te nemen. Het Dichterspaad begint en eindigt in het dorpje Oudega, en je kunt zelf kiezen voor hoe veel kilometers je gaat.

INFO
Lengte: 8 tot 25 kilometer naar keuze
Begin- en eindpunt: Oudega

Laatste nieuws

Zie ook

pelgrimsroutes

4x pelgrimsroutes door Friesland

De vier pelgrimsroutes sluiten op elkaar aan en dekken de hele provincie Friesland.
groningen

Autopuzzeltocht door provincie Groningen

Coronaproof genieten van het Groninger landschap? Dat kan met de autopuzzeltocht van Local Groningen.
De Drentse Bosroute

Leuke fietstocht: de Drentse Bosroute

Ontdek met deze fietstocht het bosachtige karakter van de Drentse provincie.
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!