3x de leukste winterfairs in het noorden

Tekst: Redactie Noorderland | Fotografie: iStock

De eerste tekenen van de winter doen zich aan en langzaamaan verschijnen er steeds meer gezellige lichtjes en kerstgroen. Tijd voor warme chocolademelk, glühwein, muziek en mooie spulletjes om je huis gezellig mee te versieren. Je vindt het allemaal op deze fairs in wintersfeer! 


Vrij 25 en za 26 nov | DR
Gees: Volg het laatste weekend van november de gezellige lichtjes langs de straten en authentieke boerderijen in Gees en geniet er niet alleen van het oude dorp in wintersferen, maar ook van verschillende activiteiten. Zowel binnen als buiten is er een afwisselend programma op het gebied van kunst, natuur, cultuur, muziek en proeverijen. Er zijn ook kraampjes waar allerhande spullen worden verkocht en mogelijkheden om op te warmen met een drankje en een hapje.
Kosten: gratis entree
Info: geesinwintersfeer.nl

Za 26 en zo 27 nov | GR
Oosterwijtwerd: Eind november wordt de grote schuur van restaurant De Boerderij omgetoverd tot een sfeervolle Winterfair. Bereid je voor op een feestelijke winter met allerlei leuks voor in huis, lekkernijen, bloemen, kleding en nog veel meer. Naast een divers aanbod aan standhouders zijn er activiteiten voor kinderen en op zondag kun je genieten van livemuziek.
Kosten: €2 p.p., kinderen gratis
Info: eetcafedeboerderij.com

Za 26 en zo 27 nov | DR
Orvelte:
Geniet van de geur van dennengroen, glühwein en warme chocolademelk! Tijdens de Winterfair op de Brink in Orvelte bereid je je in stijl voor op de decembermaand. Koop bij de tientallen stands, die fraai verlicht en versierd zijn, alvast kerstcadeautjes of verwen lekker jezelf met mooie winterkleding of accessoires voor in huis. Op het verwarmde terras geniet je onder andere van taart en typische wintergerechten. De monumentale panden en winkels in Orvelte zijn tijdens de fair ook geopend.
Tijd: 10.00-17.00 uur
Kosten: toegang €5 p.p.
Info: hetbrokantien.nl


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.