Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk Foodstyling | Foto: José van Riele
Herfst en pompoen, guur weer en soep: een gouden combinatie. We gingen aan de slag met dit lekkere recept voor pittige pompoensoep met room en amandelen, perfect als lunch of als voorgerecht.
Ingrediënten:
- 1 (hokkaido)pompoen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 l groentebouillon
- 1 el paprikapoeder
- 250 ml (kokos)room
- 1 el sambal oelek
- 50 gr amandelschaafsel
- bieslook (naar smaak)
Benodigdheden:
- staafmixer
Bereidingswijze:
- Was de pompoen en snijd in stukken. Verwijder de zaden en snijd in blokjes. Pel de uien en snipper fijn. Pel de knoflook en hak grof. Fruit de uien en de knoflook in de olie en voeg de blokjes pompoen toe.
- Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel in 20 minuten op zacht vuur gaar koken. Voeg de paprikapoeder, zout en peper en de sambal toe en pureer met staafmixer fijn.
- Voeg 200 ml room toe en laat het nog 2 minuten doorkoken.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en garneer de soep met de rest van de room en de geroosterde amandelen. Garneer ook met wat gehakte bieslook.