Herfstrecept: romige pompoensoep met een beetje pit

Met een likje sambal en een beetje (kokos)room maak je pompoensoep nóg lekkerder.

Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen – PrinsesHeerlijk Foodstyling | Foto: José van Riele

Herfst en pompoen, guur weer en soep: een perfecte combinatie natuurlijk. Daarom gaan we aan de slag met dit recept voor een romige pompoensoep met een beetje pit en amandelen voor een lekkere bite. Ideaal als lunch of als voorgerecht! 


Ingrediënten:

  • 1 (hokkaido)pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 ml (kokos)room
  • 1 el sambal oelek
  • 50 gr amandelschaafsel
  • bieslook (naar smaak)

Zo maak je de romige pompoensoep: 

  1. Was de pompoen en snijd in stukken. Verwijder de zaden en snijd in blokjes.
  2. Pel de uien en snipper fijn. Pel ook de knoflook en hak grof.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de pan met wat olie en voeg even later ook de blokjes pompoen toe.
  4. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel in 20 minuten op zacht vuur gaar koken.
  5. Voeg daarna de paprikapoeder, het zout, de peper en de sambal toe en pureer het geheel met een staafmixer fijn.
  6. Voeg vervolgens zo’n 200 ml room toe en laat de soep nog 2 minuten doorkoken.
  7. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en garneer de soep met de rest van de room en de geroosterde amandelen. Garneer eventueel ook met wat gehakte bieslook. Eet smakelijk! 

Dit recept verscheen in Noorderland 2022-7


Laatste nieuws