Zaterdag 27 augustus: oogstfeest in Onstwedde

Tekst: Onstwedder Oogstfeest | Fotografie: Jan Johan ten Have

Demonstraties van oude ambachten, een oldtimershow, een braderie met vlooienmarken en vele kinderactiviteiten. Het zijn slechts enkele van de vele ingrediënten van het Onstwedder Oogstfeest, dat op zaterdag 27 augustus van 10.00 en 17.00 uur plaatsvindt op het evenemententerrein in Onstwedde.


Bezoekers van de 41ste editie van het Oogstfeest doen een stap terug in de tijd. Onder meer dankzij demonstraties van vele authentieke agrarische ambachten, wanen zij zich even op het Groninger platteland in grootmoeders tijd. Dorsmachines scheiden het graan van het stro en van het tot meel verwerkte graan worden heerlijke broden gebakken in een authentieke veldoven. Ook zijn er volop spekdikken verkrijgbaar.

Een ander spectaculair onderdeel van het Oogstfeest is het schapen drijven. Enkele subliem afgerichte bordercollies van Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek laten zien wat zij allemaal kunnen met een kleine kudde schapen. Het Onstwedder muziekduo Wim & Miranda geeft diverse optredens en een draaiorgel speelt vrolijke klanken.

Voor kinderen zijn er diverse gratis activiteiten, zoals een kinderbraderie, een springkussen en een draaimolen. Er zijn optredens van een poppenkasttheater en de kinderen mogen stokbroodjes bakken in een houtvuur en zelf springtouw maken bij de touwdraaierij.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 27 augustus 2022
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: evenemententerrein Ontswedde, Wessinghuizerweg 4b
Entree: €4 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis
Parkeren is gratis en kan op de aangewezen plekken bij het evenemententerrein.

Laatste nieuws