Een fris biertje voor een groener Leeuwarden

Lees ook

Tekst en fotografie: Merk Fryslân 

Van een lekker biertje genieten en tegelijkertijd bijdragen aan een leefbare binnenstad? Dat kan met het nieuwe BoskBier, gebrouwen door Tsjerkebier in samenwerking met In de brouwerij ter ere van het wandelende “Bosk” dat zich op het moment door het centrum van Leeuwarden beweegt. Een deel van de opbrengst van de verkoop van het bier wordt gebruikt om bomen te planten. 
Voor ieder gekocht biertje gaat € 0,10 van de opbrengst naar het project Plan Boom van de Friese Milieu Federatie (FMF) waarvan meer bomen in Friesland worden geplant. Hiermee willen Bosk en In de Brouwerij niet alleen een zomers bier aanbieden, maar ook bijdragen aan het doel om dit jaar 15.000 bomen te planten in Friesland.

Bomen als hoofdingrediënt
Bierbrouwer Bram Honijk van Tsjerkebier wil graag een steentje bijdragen en bedacht een uniek recept waarin bomen de inspiratie vormden voor het zomerse BoskBier: ‘Bij het denken aan het Bosk-project ben ik als brouwer gaan nadenken over wat nou de perfecte match is tussen Bosk en bier. Zo kwam ik tot de gedachte: Bosk, bomen, bier, zomers, terras en… bloesem! Door precies de juiste hoeveelheid linde- en vlierbloesem te gebruiken in een mooi rond bier is er een mooie balans gecreëerd tussen het bier en de bloesem en is het een heerlijk fris, licht, bloemig bier geworden,’ aldus de bierbrouwer.

Drink bier, plant een boom
Het vrolijk gekleurde bieretiket is niet alleen gevuld met ingrediënten en achtergrondinformatie. Bierdrinkers die graag een bijdrage willen leveren aan het doel om dit jaar 15.000 bomen te planten in Friesland, kunnen door het scannen van een QR-code ook doneren aan het project Plan Boom van de FMF. Met Plan Boom wil de FMF de CO2-uitstoot in Friesland compenseren en onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder maken. De bieren zijn per fles, op de tap en in een geschenkverpakking beschikbaar bij In de Brouwerij op het Zaailand in Leeuwarden.
Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook