17 juli: kruiden- en plantenmarkt in Ruinerwold

Lees ook

Tekst en foto: Het Blauwe Huis

Natuurliefhebbers zijn deze zomer welkom bij Het Blauwe Huis in het Drentse Ruinerwold. Daar vindt zondag 17 juli de sfeervolle planten- en kruidenmarkt plaats.

De naam – planten- en kruidenmarkt – zegt het natuurlijk al: er zijn dan diverse planten, stekjes en kruiden te koop. Ook zijn er rondleidingen, livemuziek en stands met biologische producten, eten en drinken.

Het Blauwe Huis organiseert de markt om te laten zien hoe de biologische kruidenteler zelf werkt en om een podium te geven aan bedrijven die ook bewust omgaan met de natuur. Zo zijn er ook stands, lezingen of rondleidingen van Cruydt-Hoeck Wildeplantenzaden & Bloemenweidemengsels, kruidenexpert Tanja Hilgers en Rineke Dijkinga. Daarnaast zijn er allerlei heerlijke producten te koop, waaronder honing, kleding, edelstenen, koffie en ijs.

Gezond en duurzaam
Het Blauwe Huis is in Nederland – en over de grens – een begrip en heeft zijn thuisbasis in Ruinerwold. Je vindt er 10 hectare landbouwgrond, waarvan 1,5 hectare in gebruik is voor kruidenteelt. Het team staat klaar om te vertellen over gezonde voeding, een duurzamere economie en meer diversiteit in landbouw.

Laatste nieuws

Zie ook