Rozentunnel Menkemaborg volop in bloei

Lees ook

Tekst en fotografie: Menkemaborg

Elk jaar opnieuw verbazen we ons weer over het moois dat de zomer brengt, waaronder de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in Uithuizen.
Al meer dan 90 jaar is de rozentunnel een publiekstrekker en op het moment staat-ie weer volop in bloei! Wandelen door een tunnel met roze, rode en witte bloemenpracht is een bijzondere ervaring. Maak een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende rozen en bloemen in de siertuin van de Menkemaborg.

De belangrijkste soorten rozen in de rozentunnel zijn de enkelbloemige ‘American pillar’ en de dubbelbloemige ‘Dorothy Perkins’. De bloeitijd is maar kort. Afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei.

Daarnaast zijn in de borgtuinen tot en met 4 september twee kunstwerken van de kunstmanifestatie de Ostfriesland Biënnale te zien. En in de Menkemaborg zelf is tot en met 31 december de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed. Ommelander elite en slavernij te zien. De Menkemaborg is een volledig ingericht huis in barokke stijl. Huis en tuin vormen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was.

Praktische informatie
Museum Menkemaborg is tot en met september op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Van oktober tot en met 31 december van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Museum Menkemaborg
Menkemaweg 2
9981 CV UITHUIZEN

Laatste nieuws

Zie ook