8 juli: zomeravondwandeling bij de Fraeylemaborg

Lees ook

Tekst: Stichting Landgoed Fraeylemaborg | Foto: klaasvanderploeg / iStock

Een wandeling door het park van de Fraeylemaborg in Slochteren is in de zomer mooier dan ooit, want de kleuren van bomen en struiken zijn fris en gevarieerd. Ontdek het zelf op vrijdagavond 8 juli tijdens een wandeling onder leiding van een deskundige gids.
Het park heeft ruim 6 kilometer aan wandelpaden die voeren door een unieke cultuurhistorische aanleg, die in 1986 onder bescherming van Monumentenzorg is geplaatst. Allerlei onderdelen van het park zijn de afgelopen decennia in oude glorie hersteld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Geele Brug, de Kersentuin, de bloemperken in de Engelse tuin en de boomgaard achter het Schathuis.

Je krijgt tijdens de wandeling informatie over aanleg en de achtergrond van het park, dat tevens het Slochterbos wordt genoemd. Hierin staan veel bijzondere bomen en planten. Ook de follies in het park krijgen aandacht. Follies zijn verrassende gebouwtjes die vroeger al in een Engels park voor vermaak zorgden. In 2016 zijn er follies gebouwd bij de Fraeylemaborg, die deels ook van binnen bekeken kunnen worden.

Informatie
De wandeling zal ongeveer twee uur duren en start om 19.00 uur bij de Oranjerie van de Fraeylemaborg. Deelname kost 3 euro per persoon.

Laatste nieuws

Zie ook