Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen - PrinsesHeerlijk foodstyling | Foto: José van Riele
Ontdek dit lekkere recept voor een cake met frambozenmousse en witte chocolade. Ideaal voor de zoete trek en gemakkelijk te maken!
Ingrediënten:
- 1 roombotercake (van de bakker of zelfgemaakt)
- 150 gr frambozen
- 150 ml slagroom
- 4 el poedersuiker
- 1 zakje klop-fix
- 50 gr witte chocolade
Zo maak je cake met frambozenmousse en witte chocolade:
- Snijd de roombotercake in twee gelijke helften. Zet de cake vervolgens rechtop, maak een inkeping en hol de cake uit met behulp van een theelepel.
- Klop de slagroom met de poedersuiker en klop-fix stijf tot mooie pieken.
- Pureer of prak 125 gram frambozen fijn en meng met de slagroom tot een gladde frambozenmousse.
- Schep de mousse in de cakehelften en pak in met huishoudfolie. Bewaar daarna de cake 30 minuten in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Pak de cake vervolgens uit en besprenkel de bovenkant met de gesmolten chocolade.
- Pak de cake weer in huishoudfolie en snijd op locatie met een scherp mes mooie plakken van de gevulde cake en serveer met de rest van de frambozen.
Meer lezen
Trek gekregen? Andere heerlijke picknickgerechten vind je in Noorderland 2022-4. Dit nummer is nu te koop in de winkel en in onze online webshop. In dit nummer maakten we onder andere een stadswandeling door Bolsward, bezochten we café ’t Zielhoes in de provincie Groningen en stapten we op de trein in Stadskanaal. Dit – en nog veel meer – lees je nu in de nieuwe editie!