Recept: cake met frambozenmousse en witte chocolade

Lees ook

Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen, PrinsesHeerlijk foodstyling | Foto: José van Riele

Iedere wandelaar en fietser weet: pas met een goed gevulde maag kun je meters maken. Pak daarom de picknickmand erbij en vul ‘m met gemakkelijke en snelle gerechten voor onderweg, perfect als een lekker tussendoortje of als een lunch to go. Vandaag in de schijnwerpers: een heerlijk recept voor een cake met frambozenmousse en witte chocolade! Ideaal voor de zoete trek onderweg. 

Ingrediënten:

  • 1 roombotercake (van de bakker of zelfgemaakt)
  • 150 gr frambozen
  • 150 ml slagroom
  • 4 el poedersuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 50 gr witte chocolade

Benodigdheden:

  • huishoudfolie
  • theelepel
  • scherp mes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de roombotercake in twee gelijke helften.  Zet de cake vervolgens rechtop, maak een inkeping en hol de cake uit met behulp van een theelepel.
  2. Klop de slagroom met de poedersuiker en klop-fix stijf tot mooie pieken.
  3. Pureer of prak 125 gram frambozen fijn en meng met de slagroom tot een gladde frambozenmousse.
  4. Schep de mousse in de cakehelften en pak in met huishoudfolie. Bewaar daarna de cake 30 minuten in de koelkast.
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  6. Pak de cake vervolgens uit en besprenkel de bovenkant met de gesmolten chocolade.
  7. Pak de cake weer in huishoudfolie en snijd op locatie met een scherp mes mooie plakken van de gevulde cake en serveer met de rest van de frambozen.

Meer lezen
Trek gekregen? Andere heerlijke picknickgerechten vind je in Noorderland 2022-4. Dit nummer is nu te koop in de winkel en in onze online webshop. In dit nummer maakten we onder andere een stadswandeling door Bolsward, bezochten we café ’t Zielhoes in de provincie Groningen en stapten we op de trein in Stadskanaal. Dit – en nog veel meer – lees je nu in de nieuwe editie!

 

Laatste nieuws

Zie ook

Kerstbrood

Smullen van Noorderland-kerstbrood

Als cadeau voor de feestdagen verklapt bakkerij Schepers in Sleen het traditionele familierecept van hun befaamde kerststol!
kniepertjes

Hartige Drentse rolletjes gevuld met geitenkaasmousse en zoete paprikajam

Een heerlijk voorgerecht of snack met de feestdagen!