Wandel in juli en augustus over het Blotevoetenpad bij de Fraeylemaborg

Lees ook

Tekst en fotografie: Landgoed Fraeylemaborg

Wandelen in het fraaie park van de Fraeylemaborg is altijd al een feest, maar in de zomermaanden juli en augustus wordt hier nog een belevenis aan toegevoegd. Trek de schoenen en sokken uit en beleef het Blotevoetenpad in het Slochterbos! Onderweg op de bewegwijzerde route zijn er talloze verrassende activiteiten, met de nadruk op welzijn en beleving.
Voelen met je voeten hoe grond aanvoelt, op een pad langs struiken, bomen en planten die je kunt voelen en ruiken. Een pad waarlangs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. Ook wandel je langs en soms in de follies, verrassende gebouwtjes.

Naast de belevenis van de blote voeten zijn op de wandeling veel mooie houten installaties geplaatst voor muzikale en zintuigelijke ervaringen. Deze zijn van hout uit het park gemaakt door Klaas Schipper en zijn medewerkers van Stichting De Olle Bongerd. Zo kan je muziek maken op allerlei installaties in de boomgaard achter de borg. Verbazingwekkend hoeveel speelse klankkleur hier te bereiken is! Of ga al balancerend over boomstammen, banjer dwars door slootjes, rust uit op de bungelbankjes en ontdek de natuur.

Praktische informatie
Het Blotevoetenpad is circa 3,5 kilometer lang en na afloop is er mogelijkheid tot het wassen van je voeten.

Om het Landgoed Fraeylemaborg te steunen wordt een bijdrage gevraagd voor het Blotevoetenpad. Via de website van de Fraeylemaborg kun je vooraf tickets kopen, maar je kunt ook spontaan langskomen en op locatie afrekenen. Je ticket wordt omgewisseld voor een bandje en dan kun je van start.

1 juli t/m 31 augustus 2022
Dinsdag tot en met zondag 11.00 – 17.00 uur
Entree voor volwassenen bedraagt €4, kinderen 3 t/m 12 jaar €2,50.

Landgoed Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren
Tel. 0598-421568

Laatste nieuws

Zie ook