Receptuur en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen (www.prinsesheerlijk.nl) | Foto: José van Riele (www.josevanriele.com)
Geniet op warme en zonnige dagen van een mooi stukje vis én een smakelijke hamburger. Wij combineren die twee: we duiken de keuken in en gaan aan de slag met dit recept voor zalmburgers, ideaal als lunch of diner. Eet smakelijk!
Dit recept verscheen in Noorderland 2019-4
Broodje zalmburger met mierikswortelroom, kiemgroente en gefrituurde kappertjes
Voor vier burgers
Ingrediënten:
- 4 harde broodjes
- 500 gr verse zalm (zonder huid)
- 1 eiwit
- 2 bosuitjes
- 3 el paneermeel
- 125 gr crème fraîche
- 3 el mierikswortel (potje)
- 2 el kappertjes
- (zonnebloem)olie
- handvol kiemgroente
- handvol wortelreepjes
- klein bosje dille
- zout naar smaak
- (limoen)peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Snijd de zalm in grove stukken en doe de stukken in de keukenmachine.
-
Hak de bosuitjes in grove stukken en doe ze bij de zalm. Voeg het bosje dille toe samen met wat zout en peper. Voeg het eiwit en het paneermeel toe en draai tot een egale dikke massa.
-
Maak vervolgens van het zalmmengsel dikke burgers. Als het mengsel nog iets te nat is, voeg dan nog wat extra paneermeel toe.
-
Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmburgers licht met wat olie. Bak de burgers mooi goudbruin en gaar.
-
Meng de crème fraîche met de mierikswortelpasta en voeg wat water toe en een eetlepel kappertjes.
-
Laat de rest van de kappertjes uitlekken op keukenpapier en dep goed droog.
-
Verhit in een pannetje met dikke bodem een laagje (zonnebloem)olie. Frituur in een paar minuten de kappertjes knapperig.
-
Smeer de twee helften van het broodje in met de mierikswortelroom en leg hierop wat wortelreepjes. Leg hierop de burger met wat kiemgroente en gefrituurde kappertjes. Geniet ervan!