Recept: Friese woudbonensalade

Recepten en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen/PrinsesHeerlijk foodstyling | Foto: José van Riele

Zet de BBQ vast aan en pak het cocktailglas er maar bij: met dit lekkere weer doken we de Noordelijke provincies in en verzamelden daar de lekkerste ingrediënten voor een heerlijk zomerdiner in eigen tuin. Vandaag in de spotlights: het recept voor een frisse salade uit Friesland, perfect als bijgerecht of maaltijdsalade op de warmere dagen. Eet smakelijk! 


Friese woudbonensalade met gerookte kip, Tynjetaler en mango-ananassalsa
Bijgerecht of maaltijdsalade – voor 4 personen – 25 min. (+ 1 nacht weken)

Ingrediënten:

  • 200 gr Friese woudbonen
  • 150 gr gerookte kip
  • 2 bosuitjes
  • 100 gr Tynjetaler kaas of andere gatenkaas
  • 1 rijpe mango
  • ½ chilipeper
  • ½ bosje koriander
  • ¼ ananas
  • 75 gr gemengde sla
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze: 

  1. Week de woudbonen in ruim water gedurende een nacht. Kook daarna de woudbonen in 35-40 minuten gaar, zodat de boontjes nog een lekkere bite hebben. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd de gerookte kip in plakjes of dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de Tynjetaler in kleine blokjes.
  3. Halveer de mango, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes. Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn en meng met de mangoblokjes. Hak de helft van de koriander fijn en schep door de mango. Snijd ook de ananas in kleine blokjes en meng met de mango. Rasp de helft van de limoen, snijd door, pers uit en meng de helft van het sap en rasp met de salsa.
  4. Meng de rest van het sap en de olijfolie met de woudbonen, schep de bosui en de sla erdoor en hussel om. Verdeel de gerookte kip en de kaas erover. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de mango-ananassalsa.


Laatste nieuws