Hondsrugpad uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2022

Tekst: De Hondsrug UNESCO Global Geopark | Foto: arjensnijder.photography

Zoek je nog een mooie plek om te wandelen? Het Hondsrugpad is onlangs tijdens de online ‘Kick-off van het nieuwe fiets- en wandelseizoen’ uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2022. 

De route werd gekozen uit een shortlist met vijf titels die in de race waren voor de trofee voor de ‘beste wandelroute van de Benelux’. De overige genomineerden waren het Biesboschpad (Nederland), Dutch Mountain Trail (Nederland), La Lesse et La Lomme par les GR (België) en Ons Kloosterpad (Nederland).

Verbinding tussen geoparken
Het Hondsrugpad (166 km) is het Nederlandse deel van het INTERREG-project Hondsrugpad-Hünenweg (325 km) dat de geoparken De Hondsrug en TERRA.Vita (Duitsland) met elkaar verbindt. Het loopt van Groningen naar Meppen, over de Duitse grens en gaat verder naar Osnabrück. Het traject voert over oude paden, door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en akkergebieden langs esdorpen en hunebedden, de 5000 jaar oude getuigen van de vroegere bewoners. Het doorkruist ook het indrukwekkende grensoverschrijdende veengebied dat toont hoe Drenthe er in de oertijden uitgezien heeft.

Award Fiets en Wandelbeurs
De verkiezing van de Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het uitzetten van kwalitatief goede routes wil stimuleren. In 2022 kon de fysieke beurs in Gent en Utrecht, evenals in 2021, niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Als alternatief koos de organisatie voor een online Kick-off met een programma van  lezingen, masterclasses en de uitreiking van de awards voor Wandelroute en de Fietsroute van het Jaar.

Laatste nieuws