18 april: tuin- en lifestylefair op Landgoed Fraeylemaborg

Tekst en fotografie: Fraeylemaborg

Groei & Bloei Hoogezand-Sappemeer e.o. én de Fraeylemaborg in Slochteren organiseren in 2022 weer een tuin- en lifestylefair op landgoed Fraeylemaborg te Slochteren met een groot aantal geselecteerde standhouders. Het geheel ademt een sfeer van bloemen, tuin en groen, aangevuld met mooie woonaccessoires en lifestyle-producten.


Voor deze gelegenheid wordt het terrein aangekleed met groen en bloemwerk, zodat het geheel er bloeiend en bijzonder uitziet en het geheel wordt opgeluisterd met sfeermuziek. Achter het koetshuis zal een themaplein “de Eetbare Tuin” worden ingericht met informatie, voorbeelden en producten waarmee je voor volwassenen maar ook voor kinderen een andere beleving van je tuin kan creëren. Ook zijn er voor kinderen verschillende activiteiten om zich te vermaken zoals bloemstukjes maken of plantjes oppotten, een quiz invullen of zich als bloemetje of bijtje laten schminken.

Als je dan toch op het landgoed bent, combineer je bezoek dan met een kijkje in de Engelse Landschapstuin van de borg. Er is een wandeltocht uitgezet langs de vele stinzenplanten die in deze periode in bloei staan en ook de folies zijn open. Natuurlijk is ook de borg te bezichtigen met zijn mooi en authentiek ingerichte kamers. In het Koetshuis is de tentoonstelling met kleurrijke keramiek van Gilbert Portanier te zien.

Praktische informatie
Tuin- en lifestylefair Groei & Bloei op Fraeylema op 18 april van 11.00 – 17.00 uur
Hoofdweg 30 9621 AL te Slochteren
Toegang € 7,00, kinderen t/m 17 gratis


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.