Nieuwe autopuzzelroute ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’

Tekst en fotografie: LocalGroningen

In het Paasweekend komt LocalGroningen met een nieuwe autopuzzeltocht in het gebied Stadskanaal/Westerwolde. De route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’ vertelt het verhaal van veen- en heideontginning, kanalisering, esdorpen, oerbossen en de Ruiten Aa die de oorspronkelijke waterloop heeft teruggekregen. Verhalen over de rijke geschiedenis van dit gebied, maar daarnaast ook een route langs de mooiste plekjes en lokale bedrijven die in dit gebied gevestigd zijn.


Stadskanaal is een dorp dat veel heeft betekend in de exploitatie van het Drentse veen naar de stad Groningen. Knoal heeft niet alleen een veengeschiedenis, maar heeft als je goed kijkt, leuke bezienswaardigheden en kunst die je enorm zullen verrassen. De regio was onderdeel van een ondoordringbaar moeras, een van de grootste veengebieden van West-Europa. Dit wordt ook wel het Bourtanger moeras genoemd. De route gaat over van de veenkoloniën naar Westerwolde, waar vooral de bijzondere natuur zal overweldigen.

De autopuzzelroute start aan de rand van Stadskanaal bij Camping en B&B De Kapschuur. Zij zullen als startlocatie in het Paasweekend klaarstaan met de routeboeken en voor de eerste 100 rijders een goedgevulde goodiebag met producten en kortingsbonnen van bedrijven aan of nabij de autopuzzelroute. De finishlocatie is in Onstwedde bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, een prachtige horecagelegenheid in een natuurrijke omgeving.

Ga het prachtige gebied ontdekken, terwijl je het onderweg door middel van verhalen, vragen en puzzels steeds een beetje beter leert kennen.


Laatste nieuws