2 april t/m 15 april: tentoonstelling ‘Kunst kleurt je leven’

Lees ook

Tekst en foto: galerie Kijk ’s Kunst

Na alle corona-perikelen heb je misschien een oppepper nodig, iets wat de somberheid verdrijft. En van kleur word je vrolijk, dachten ze bij galerie Kijk ’s Kunst in het Groningse dorp Wildervank. Daarom tonen de galeriehouders dit voorjaar de nieuwe tentoonstelling Kunst kleurt je leven.

In Kunst kleurt je leven zijn tientallen zeer kleurrijke schilderijen, zeefdrukken en glasobjecten te zien, onder andere van kunstenaars als Theo Onnes, Linda van Huffelen en Henk van Donk.

Kleur staat centraal in deze nieuwe tentoonstelling: een bepaalde kleur heeft voor de meesten van ons wel een zekere betekenis. Zo staat geel vaak voor warmte, rood voor gevaar en groen voor veiligheid. Maar je kunt je ook groen en geel ergeren, je kunt bont en blauw geslagen worden, over de rooie gaan of het wordt zwart voor je ogen.  Kortom: kleur doet vaak wat met je. Bepaal zelf wat de zeer verschillend gekleurde kunstwerken met jou doen in de tentoonstelling, die van 2 april tot en met 15 mei te bezoeken is in de Groningse galerie.

Galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank is zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Ook op tweede paasdag is de galerie te bezoeken. 

Laatste nieuws

Zie ook