26 maart en 3 april: wandel mee voor Oekraïne in boswachterij Gees en Emmerdennen

Lees ook

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Ineke van Os 

De vrijwilligers en boswachters van Staatsbosbeheer Emmen-Sleen dragen hun steentje bij ten behoeve van de vluchtelingen uit Oekraïne: op zaterdag 26 maart en zondag 3 april organiseren zij excursies door het natuurgebied waarbij de volledige opbrengst gedoneerd wordt aan een lokaal initiatief.

Tijdens de excursie ga je met een gids van Staatsbosbeheer op pad en zoek je mee naar de eerste tekenen van de lente; zwellende knoppen, zingende vogels, de eerste vlinders die zich laten zien.

De gids heeft onderweg oog voor verschillende  aspecten van het voorjaar: de openspringende knoppen van bomen en struiken, bloesems, de overal opschietende kruiden en de nestelende vogels zijn voorbeelden van de natuur die op alle fronten weer wakker is geworden.

Informatie
Mee wandelen? Je kunt je via e-mail [email protected] aanmelden of ga voor meer informatie naar de website. Op zaterdag 26 maart start de wandeling om 10.00 uur in boswachterij Gees. Op zondag 3 april ben je vanaf 13.00 uur welkom voor een excursie door de Emmerdennen. Deelname kost €10 per persoon; meer geld doneren is uiteraard mogelijk.

Laatste nieuws

Zie ook